Duyuru Geçmişi

Times Higher Education 2015 raporunda İTÜ başarısı...

Tem 12, 2015

İTÜ Yine En İyiler Arasında
Haz 27, 2015

İTÜ’nün akademik kalitesi ve başarısı, dünya çapındaki farklı sıralama sonuçlarıyla da ortaya konuyor. Gelişmekte olan ülkeler üniversite sıralamasında İTÜ 8.’liği alırken, bir kez daha en iyiler arasına adını yazdırdı.

Dünyanın en prestijli akademik sıralamaları arasında yer alan Times Higher Education (THE) tarafından her yıl hazırlanan Gelişmekte Olan Ülkeler Üniversite Sıralamaları 2015 raporu yayınlandı. Üniversiteler; “eğitim, araştırma, atıf, uluslararası etki ve sanayi gelirleri” olmak üzere 5 kategorideki verilere göre sıralandı. İTÜ en yüksek puanı, atıf oranıyla elde ederken, onu sırasıyla; sanayi gelirleri, uluslararası etki, araştırma ve eğitim izledi.

Dünya sıralamasında ilk 10’da İTÜ ile birlikte Türkiye’den iki üniversite daha yer alırken, ODTÜ ve Boğaziçi de ülkemizi başarıyla temsil etti.