imkanlar
Mar 2017
İTÜ PolReC, ‘Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü’ İçin Yola Çıktı

Türkiye'nin kutup bilimleri alanında araştırmalar yapan ilk ve tek merkezi İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi’nin (İTÜ PolReC) ön fizibilite ekibi, Antarktika'da kurulacak Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü için en doğru noktayı tespit etmek üzere yola çıktı. Cumhurbaşkanlığının himayesinde ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sorumluluğunda başlayan çalışmalar çerçevesinde gerçekleşen yolculuk, ülkemizin gelecekte Antarktika üzerinde; bilimsel, teknolojik, ekonomik ve siyasal boyutlarıyla kısa ve orta vadede söz sahibi olması açısından büyük bir önem taşıyor.

20170306--ITU Polrec Antarktika

İTÜ PolReC Müdürü Doç. Dr. Burcu Özsoy’un liderliğinde oluşturulan kafilenin ön fizibilite ekibinde üniversitemizin; Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Burak Karacık, Geomatik Mühendisliği Bölümümüzden Dr. Hakan Yavaşoğlu, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden araştırma görevlisi Onur Sabri Durak, Fen Bilimleri Enstitüsü’nden araştırma görevlisi Ayşe Giz Gülnerman Gengeç, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü’nden Kaptan Özgün Oktar ile Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Kaptan Sinan Yirmibeşoğlu’nun yanı sıra; Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ersan Başar ve Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi M. Nurullah Alkan da yer aldı.

İTÜ Ana Sayfası'ndaki haber için tıklayınız.