Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen TÜBA-GEBİP Ödülü (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP Ödülü’nden (Bilimsel Telif Eser) oluşan “TÜBA Ödülleri” sahiplerini buldu. Mühendislik bilimleri kategorisinde fakültemizden bir akademisyenimiz ödüle layık görüldü.

İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Cihan Bayındır hidrolik alanında ödül almaya hak kazandı.

TÜBA-GEBİP Ödülleri; doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla 2001’den beri veriliyor. Ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine verilecek.

Doç. Dr. Cihan Bayındır hakkında

Lisansını Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden onur belgesiyle tamamladıktan sonra ilk yüksek lisansını Delaware Üniversitesi’nde Kıyı ve Okyanus Mühendisliği alanında Matematik yandalıyla tamamlarken, ikinci yüksek lisans derecesini ise Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Doktora derecesini Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde İnşaat ve Çevre Mühendisliği alanında Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği yandalıyla tamamladı. 2017 yılından beri Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’nin (CERN) “Geleceğin Çembersel Çarpıştırıcısı” (FCC) projesinde Uluslararası İşbirliği Komitesi üyesi olarak görev yapıyor. Kıyı bilimleri ve mühendisliğinin yanı sıra deniz elektroniği genel çerçevesi altında mühendislik mekaniği alanında doğrusal olmayan (nonlineer) dalga, titreşim ve sinyal analizi, hidrolik, sualtı akustiği, sentetik açıklıklı radar-sonar görüntüleme, sayısal modelleme gibi çok farklı alanlarda çalışmalar yürüten Doç. Dr. Bayındır, halen İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde akademik çalışmalarına devam etmektedir.

TÜBA_GEBİP