251. Yıl İTÜ Günü Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

by Muhammed Raşit Çevikalp | Ağu 09, 2024
26 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen geleneksel 251. İTÜ Günü, farklı kuşaklardan mezunlarımızı ve ailelerini bir araya getirdi. İTÜ Günü kapsamında, meslek hayatında 10, 20 ve 30. yılını dolduran mezunlarımıza Prof. Dr. Nahit KUMBASAR Konferans Salonunda düzenlenen törenlerle sertifikaları takdim edildi.

Farklı nesillerden İTÜ’lüleri buluşturan törenin açılışında mezunlarımıza hitap eden Dekanımız Prof. Dr. Vedat UYAK, 251. Yıl İTÜ Gününde meslektaşlarımız ve aileleri ile birlikte olmanın verdiği büyük sevinç, mutluluk ve heyecanı hep birlikte yaşadıklarını belirtti. 1773’e kadar uzanan köklü geçmişi ve tarihsel süreç içerisinde yetiştirdiği bilim insanları, mühendisler, devlet adamları, kamu ve özel sektör yöneticileri ile ülkemizin bu günlere gelmesinde önemli katkılar sağlayan İTÜ’nün ilk ve Türkiye’nin en büyük İnşaat Fakültesi’ne mensup olmaktan duyduğu gururu ifade ederek daha nice etkinliklerde sevinç ve coşku içinde bir araya gelebilmek temennisini iletti.