24 Mayıs 1936’da Kars’ta doğdu. Orta öğrenimini 1954 yılında Kars lisesinde tamamladıktan sonra, 1959 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1959-1970 yılları arasında Karayolları teşkilatında kontrol mühendisliği, şantiye ve servis şeflikleri ve bölge müdürlükleri görevlerinde bulundu. 1970-1972 yıllarında özel sektörde, 1972-1975 yılları arasında İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları’nın yapımında inşaat ve montajdan sorumlu olarak görev aldı. 1975’ten itibaren Enka Holding, M. Özcan Şirketler Grubu, Maya Grubu, Özköseoğlu Grubu, T.M.L. , ST-FA Grubu şirketlerinde genel müdürlük ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 1987 yılından beri Erer Müşavirlik ve Müteahhitlik A.Ş.’nin kurucu ortağı olup halen yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir. 1994 - 1997 yıllarında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde (Sosyal Bilimler Enstitüsü - Uluslararası İşletmecilik Bilim Dalında ) doktora çalışmaları yaptı ve 22.07.1997 tarihinde “DOKTOR” ünvanını aldı. Halen, Karayolları Vakfı, İTÜ Mezunlar Konseyi, İTÜ Geliştirme Vakfı, İTÜ Vakfı, İTÜ Mezunlar Derneği, İÜ İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyeti , İTÜ Yüksek Mühendisler Birliği Vakfı, Darüşşafaka Cemiyeti, İnşaat Mühendisleri Odası , Türk Müşavir , Mühendisler ve Mimarlar Birliği , Uluslararası Müşavir Mühendisler Federasyonu (FIDIC) , Yollar Türk Milli Komitesi , Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) , Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfi, International Tunneling Association (ITA) , American Underground Construction Association (AUA) , American Society of Civil Engineers ( ASCE ) , International Road Federation (IRF) , Geo Institute ( USA ) , International Association for Bridge and Structural Engineering ( IABSE ) American Concrete Institute (ACI), Socıety For Mining,Metallurgy and Exploration Inc. (SME) ve diğer bazı sosyal ve mesleki kuruluşların üyesidir. Avusturya Cumhurbaşkanı 1995 yılında Yücel ERDEM’e Avusturya Federal Cumhuriyeti’nin Büyük Şeref Madalyası’nı tevcih etmiştir.